FootBalance – уникатни како тебе

FootBalance- претставува фински бренд кој е присутен на 6 континенти, во над 50 држави. Компанијата нуди машина за анализа на стапалата и изработување на индивидуални ортопедски влошки 100% по мерка, коишто се изработуваат на лице место за 10 минути.

Компанијата е основана пред 15 години од Ерки Хакала, подиjатрист со долгогодишна болничка пракса. Во тоа време и кај нив се користела старата технологија, позната и кај нас, за изработка на индивидуални влошки, со земање на отпечаток, правење калапи и изработување на влошки по околу 2 недели.

 

 

 

Сметал дека би било добро ако се измисли технологија, којашто дозволува изработката на влошките да се случува за момент, од причина пациентите да не губат време. Не само што ја измислил, туку и формирал тим да го менаџира и промовира уникатниот производ во целиот свет. Досега нема друга технологија, којашто анализира и изработува влошки на лице место за помалку од 10 минути. Материјалите кои се користат дозволуваат влошките да бидат динамични со цел активирање на мускулите на стапалото.

 

Изработени се 6 модели за различни спортови, 5 модели за елегантни обувки и обувки со висока петица и 4 медицински модели за луѓе со тешки искривувања и кратки екстремитети.
Како претставници на FootBalance, ние строго го набљудуваме знаењето на компанијата. Соработуваме со најдобрите болници, медицински центри, клиники, центри за рехабилитација, аптеки, спортски продавници.
Сите ние од искуство и од статистиката знаеме дека 75% од болките и траумите на коските и зглобовите се предизвикани од неправилно држење на телото!
Дури да бевме најдобрите лекари и физиотерапевти на светот и да применивме најразлични процедури на пациентот, без да обрнеме внимание на неговите нозе и пациентот си замине од ординацијата со неговото неправилно држење на телото, паднати рамена и т.н., тоа значи, дека не сме ја завршиле работата.
FootBalance ни дава можност да го зголемиме бројот на задоволните клиенти, така што ќе им направиме влошки и ќе ги поставиме нивните стапала во неутрална позиција. На овој начин ние правилно ги насочуваме стапалата да чекорат правилно, ги подржуваме, ги прилагодуваме, го корегираме држењето на телото и се грижиме за здравјето на нозете, а со тоа и на целото тело.
Од сега достапни во продавниците на INTERSPORT
– Скопје
– Тетово
– Охрид
– Струмица
Како и во AllSport Радовиш
Активирајте ги мускилите на стапалата и чекорете удобно

Share this post
  ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *