Атлетски хеланки со компресија

6,200.00 ден

Атлетски хеланки со компресија

6,200.00 ден

Средна компресија 15-20 mmHg

78% ECONYL / 22% LYCRA Sport – 190 g/m 2

Атлетските хеланки имаат среден степен на компресија во асортиманот на ZEROPOINT. Одговараат на нормална половина. Направени се од материјал кој има лесна спроводливост на воздух и материјал кој брзо се суши. Дизајнирани се за сите спортови и активности. Материјал за двонасочно истегнување со насочена компресија
на мускулите, помага во отстранување на млечните киселини, ги намалува вибрациите на мускулите и истегнувањата и го подобрува протокот на крв. Одлични се за трчање,
за во теретана и за закрепнување од повреди. Имаат одлична УВ заштита. Материјалот е направен од ECONYL предиво. Предиво кое е 100% регенериран од риболовни мрежи и друг отпаден материјал. Сето тоа засилено со технологијата на LYCRA SPORT која овозможува вашата опрема да има одлично протегање на влакната и врвен материјал за изведба. Оваа технологија овозможува оптимална компресија додека вежбата или тренирате. Биолошки и антибактериски тестирана за да спречи лоши мириси. УВ заштита и ослободено од штетни материи.

SKU: ZEROPOINT-HELANKA Category: Tags: ,

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Атлетски хеланки со компресија”

Your email address will not be published. Required fields are marked *